Voetbal4u.com

33-jarige linkspoot: ‘Er was bij Ajax niemand die naar me omkeek’

Lerin Duarte kijkt met een slecht gevoel terug op zijn bij Ajax. De inmiddels 33-jarige middenvelder voelde zich er ongezien en ongehoord. In een uitgebreid interview met Voetbal International gaat hij hier verder op in.

Hij heeft op dit moment geen club. Na een avontuur in Griekenland keerde hij twee jaar terug naar Nederland, waar hij geen club vond. Wel speelde hij bij twee clubs, maar in het profvoetbal mengde hij zich niet meer. Of hij een punt achter zijn loopbaan heeft gezet? “Ik heb eigenlijk nooit officieel een interview gegeven in de zin van: ik zet een punt achter mijn carrière. Maar ik denk van wel…”, vertelt hij aan VI.

Na zijn doorbraak bij Heracles Almelo, vertrok hij in 2013 naar Ajax. Het begin was er nog goed. “Ik stond in de basis in de Champions League tegen Barcelona (4-0 verlies, red.). Het ging wel lekker dus. Tot die wedstrijd thuis tegen AC Milan (1-1, red.).” Duarte speelde goed, maar moest vanwege enkelklachten achterblijven in de kleedkamer. “En toen ik weer fit was, raakte ik opnieuw geblesseerd. Dan weet je bij Ajax: Er staan drie anderen klaar om mijn plek over te nemen.”

Daarna kwam het eigenlijk nooit meer goed voor Duarte bij Ajax. De linkspoot moest zijn minuten maken bij Jong en medewerkers op de club keken vaak niet eens naar hem om. “Ik reed van Rotterdam naar Amsterdam, kwam op de club en ging de gym in. Er was niemand die naar mij omkeek. Op een gegeven moment dacht ik dan: Ik ga maar weer naar huis, ik ben geweest.” Op zijn 26e verjaardag, na verhuurperiodes bij sc Heerenveen en NAC Breda, zijn contract ontbinden.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *