Voetbal4u.com

Nieuwe functie bekend: ‘Van ‘t Schip gaat in deze rol verder bij Ajax’

Monument Valley BUITENKANS! Pak 50X je inzet terug als AJAX vanavond wint van EXCELSIOR!

Ajax heeft een nieuwe rol klaarliggen voor John van ‘t Schip. Na de zomer willen ze hem namelijk aanstellen als head of coaching. Gisteren gaf hij op een persconferentie te stoppen als hoofdtrainer van de Amsterdammers.

Van ‘t Schip gaf toen ook aan te praten met Ajax over een nieuwe functie. De Telegraaf weet dus dat het om head of coaching gaat. Vanuit die hoedanigheid zou hij jeugdtrainers op De Toekomst gaan coachen. Van ‘t Schip werkt dan nauw samen met directeur voetbal Marijn Beuker.

De (nu nog) trainer van huidige nummer vijf van de Eredivisie zou zich dan gaan ontfermen over het bewaken, op zowel technisch als tactisch gebied, van de Ajax-lijn en waarden en normen van de club. Voor Van ‘t Schip ligt een contract klaar tot medio 2027. “Een verbintenis voor meerdere jaren is de wens van Ajax en mijn wens”, gaf hij donderdag op de persconferentie al aan.

“In de interlandperiode kon ik een aantal dagen anders invullen en heb ik met de clubleiding over mijn toekomst gesproken”, zei Van ‘t Schip daarnaast ook. “De rol die ik na de zomer vervul, is nu niet belangrijk.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *