Voetbal4u.com

Zomerse monsteraankoop Ajax: ‘Ik had moeite met de aanpassing’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Afgelopen zomer nam Ajax de Kroatische mandekker Josip Sutalo voor meer dan 20 miljoen euro over van Dinamo Zagreb. Maar een succes is het vooralsnog niet te noemen.

In het Kroatische elftal liet Sutalo uitstekende wedstrijden zien, bij Ajax is het er nog niet uitgekomen. In gesprek met de NOS gaat hij in op zijn transfer naar Amsterdam en de toekomst. Sutalo was direct enthousiast toen hij van de interesse van Ajax hoorde. “De gedachte bij Ajax te spelen, trok me gelijk”, geeft de verdediger aan. “Het is een grote club met een grote historie. Er was een heel duidelijk plan met me. Dat zag ik zitten.” Het debuut van de Kroaat tegen Fortuna Sittard was eigenlijk best goed. Daarna werd het echter minder en dat beaamt Sutalo zelf ook. “Ik had moeite met de aanpassing. Het was de eerste transfer die ik ooit maakte, naar een land met een taal die ik niet kende.”

Hij moest simpelweg nog wennen aan zijn nieuwe situatie in Nederland. “Ik ben ook iemand die daar wat meer tijd voor nodig heeft. Buiten het veld ben ik een rustig en meer teruggetrokken persoon. Ik heb een eigen kring mensen waarbinnen ik me veilig voel.” Voor Sutalo kwam het ook niet lekker uit dat hij in een chaotische situatie terecht kwam in Amsterdam. “We waren als team toen ook niet op het gewenste niveau, met veel nieuwe spelers die erbij kwamen en zich aan moesten aanpassen.” Ondanks dat is de Kroaat nooit echt in paniek geweest. “Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en twijfel nooit over mijn vaardigheden. Dat doe ik nu ook niet.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *