Voetbal4u.com

‘Meer dan 50% kans dat Feyenoord een buitenlander haalt’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Arne Slot zal Feyenoord deze zomer gaan verlaten voor Liverpool, maar over zijn opvolger in Rotterdam is nog weinig bekend. Clubwatcher Dennis van Eersel stelt bij RTV Rijnmond dat directeur Dennis te Kloese rustig zijn tijd zal nemen om een goede vervanger binnen te halen.

“De stand van zaken is dat Feyenoord zijn tijd wil nemen”, begint Van Eersel in de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond. “Dennis te Kloese hanteert het credo: zorgvuldigheid boven snelheid. Feyenoord heeft een profielschets en gaat eerst de opties die er zijn filteren. Dan blijven er twee of drie kandidaten over waar ze ook echt een oriënterend gesprek mee gaan voeren. Daar zal één hoofdkandidaat uit komen. Maar dat er soms verhalen rondgaan over trainers die op pole position zouden liggen… Zover is Feyenoord nog helemaal niet.”

Van Eersel zegt te weten waar Feyenoord naar kijkt bij de profielschets van de nieuwe trainer. “Ze maken sowieso gebruik van data. Je gaat nooit iemand vinden met exact dezelfde speelwijze als Slot, maar bepaalde onderdelen zijn wel goed te meten. Hoe zet een team druk? Hoe vaak heroveren ze hoog op het veld de bal? Daar zijn van teams door heel Europa gegevens van. Feyenoord is ook niet gebonden aan een Nederlandse trainer.”

Volgens de Feyenoord-watcher zou het niet gek zijn als er een buitenlandse trainer komt. Van Eersel denkt mogelijk aan Miron Muslic van Cercle Brugge. “Zij spelen ook het type voetbal dat Feyenoord speelt. Kwalitatief is het wat minder, omdat de spelers kwalitatief minder zijn, maar ze presteren wel goed. Het is niet dat ik signalen heb dat hij een heel serieuze kandidaat is, maar ook hij zal op het lijstje moeten staan.” Een andere naam die genoemd wordt is Eirik Horneland, trainer van het Noorse SK Brann. Van Eersel acht de kans dan ook groter dat er een buitenlandse trainer komt. “Mijn gevoel zegt dat de kans op een buitenlandse trainer groter is dan 50%.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *