Voetbal4u.com

34-voudig Oranje-international stopt met voetballen

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Jeremain Lens zal na dit seizoen stoppen met voetballen. De 34-jarige international speelt momenteel voor het Franse FC Versailles 78, waar hij het goed naar zijn zin heeft gehad.

Hij heeft een roemrijke carrière achter de rug. De snelle aanvaller kwam uit voor PSV, Besiktas, Dinamo Kiev, AZ, NEC, Fenerbahçe, Sunderland en Fatih Karagümrük. In 2006 maakte de 36-jarige aanvaller zijn debuut voor de Alkmaarders onder Louis van Gaal. Achttien jaar later is het mooi geweest.

“Ik ga stoppen met voetballen. Dat heb ik al even beslist, maar de mensen die het niet wisten, die weten het nu”, begint Lens, die vanavond als analist werkt bij RTL 7 tijdens het Champions League-duel tussen Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain. “Ik heb bij mooie clubs gespeeld, er zitten mooie transfers tussen. Mijn hoogtepunt was het WK van 2014 in Brazilië.”

Lens staat momenteel onder contract bij Versailles, waarmee hij op het derde niveau van Frankrijk speelt. In totaal kwam de aanvaller 34 keer uit voor het Nederlands elftal, waarin hij in totaal acht goals maakte. In totaal won Lens zeven prijzen: twee keer won hij de Eredivisie (met AZ en PSV), twee keer de Johan Cruijff Schaal (met AZ en PSV), één keer de landstitel van Oekraïne en twee keer de Oekraïense beker (alle drie met Dinamo Kiev).Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *