Voetbal4u.com

PSV’er: ‘Ben niet iemand die lacht om Ajax’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

PSV-baas Marcel Brands leeft mee met Ajax. De beleidsbepaler weet namelijk hoe het is om onder zwaar weer te werken bij een club. In het verleden had hij een goede relatie met Edwin van der Sar. Leedvermaak richting de Amsterdammers heeft hij dan ook niet.

Dit laat hij weten in een gesprek met Voetbal International. “Natuurlijk doet dat me iets”, vertelt Brands, doelend op bestuurlijke malaise in Amsterdam. “Ik had een goede relatie met Edwin (Van der Sar, red.) en ik weet hoeveel druk er op hem komt als dit soort dingen gebeuren. Dan heb je als collega echt wel met hem te doen.” Van der Sar maakte op 30 mei van 2023 bekent te stoppen als algemeen directeur van Ajax.

“Ik ben niet iemand die lacht om Ajax, omdat daar allerlei dingen misgaan”, vervolgt Brands, die als nieuwbakken Eredivisie-kampioen ook de andere kant van de medaille kent. “Ik weet dat er veel kan gebeuren in een voetbalbedrijf. Ik ken daar niet alle ins en outs. Maar ik vraag me wel af: hoeveel mensen zijn daar in het belang van de club en hoeveel in het belang van zichzelf bezig? Als je voor een club werkt, moet je jezelf wegcijferen voor het clubbelang.”

Brands wil zijn eigen rol in het successeizoen van PSV niet opblazen. “Ik ben nu geen kampioen, hè. De spelers, de trainers en de club worden kampioen. Ik ben trots op alle medewerkers. En ik ben er een onderdeeltje van geweest. Niet meer dan dat. We moeten het niet groter maken dan het is.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *