Voetbal4u.com

Clubicoon over PSV: ‘Geen andere keuze dan vertrekken’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Afgelopen seizoen vertrok Ruud van Nistelrooy net voor het einde van de competitie bij PSV. Na zijn vertrek reisde naar verschillende landen om daar een kijkje in de keuken te nemen op trainersgebied. Hij begon in Argentinië.

“Ik heb voetbal gekeken en met andere coaches gepraat”, vertelt Van Nistelrooij in gesprek met Diario AS. “Ik ben naar Buenos Aires geweest, omdat ik heel graag de wedstrijd tussen Boca Junior en River Plate wilde zien. Daar sprak ik ook met Demichelis en Gallardo, zodat zij mij hun ervaringen konden vertellen.”

Naast Argentinië verbleef de voormalig PSV’er een tijd in Spanje. “Daar sprak ik een paar maanden geleden met Pellegrini en met Ancelotti”, vervolgt hij. “Al deze gesprekken zijn erg nuttig voor mij geweest en ik ben er zeker van dat ze mij veel zullen helpen als ik weer een club ga trainen, hopelijk binnenkort. Ik zou heel graag in Spanje willen werken, maar ook in de andere twee competities waarin ik heb gespeeld, de Premier League en de Bundesliga.”

“Ik heb in de tussentijd gesprekken gevoerd met enkele clubs in Spanje”, aldus Van Nistelrooij, die ook ingaat op zijn vertrek bij PSV. “Het was moeilijk, want PSV is de club waar ik ben opgegroeid en mezelf heb gevormd als persoon en voetballer. Het team deed het goed, want we hebben een aantal titels gewonnen, maar wat er feitelijk gebeurde, was een gebrek aan vertrouwen tussen de clubleiding en mij. Ik had geen andere keuze dan te vertrekken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *