Voetbal4u.com

‘Ik kreeg een appje: weer iemand zonder Ajax-DNA’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Pascal Heije heeft een de bel getrokken over de huidige status van de jeugdteams van Ajax. Hij ziet namelijk dat de ploegen een stuk minder dominant zijn dan in het verleden. Ook zou de mentaliteit van de spelers sterk zijn veranderd.

Heije stond vroeger te boek als groot talent bij Ajax. In 1998 werd hij ook uitgeroepen tot Talent van het Jaar, maar uiteindelijk kwam de loopbaan van de oud-middenvelder niet helemaal van de grond. In gesprek met ELF Voetbal lucht Heije zijn hart nu over de opleiding van Ajax. “Ik krijg tranen in mijn ogen als ik wekelijks de uitslagen zie. In de mindset van de spelers zie ik nauwelijks meer winnaarsmentaliteit terug. Ze stappen te gemakkelijk over een nederlaag heen”, stelt hij.

“Tot en met de Onder 18 wordt dezelfde speelstijl gehanteerd, 1-3-4-3. Waarom met drie verdedigers achterin is me een raadsel. Straks moeten ze aan het einde van het traject de stap maken naar Jong Ajax of het eerste elftal. Dan komen ze plotseling in de problemen. Komen ze in een ander systeem terecht. Waarom beslist iemand, die nog nooit is beoordeeld op zijn ervaringen om een opleiding te runnen, dit?”, doelt Heije op Casimir Westerveld, het hoofd ontwikkeling bij Ajax.

Recent kreeg Heije zelf ook te maken met Westerveld. Nadat hij weer in contact kwam Alex Kroes, een oude bekende van Heije, droeg de huidige technisch directeur van Ajax hem voor als mogelijke assistent-trainer voor het O11-team. Westerveld stak daar echter een stokje voor. “Ontving ik een appje terug van Casimir dat er dit seizoen geen plek voor mij was als trainer. De keuze was gevallen op een externe trainer, omdat ze het zogenaamd breder wilden trekken. Weer iemand van buitenaf. Weer iemand zonder Ajax-DNA.”

“Dat terwijl ik nooit met Westerveld heb gesproken. Nooit mijn visie kon toelichten, mijn verhaal kon doen. Hij heeft niet eens willen luisteren. Natuurlijk, ik heb niet gesolliciteerd. Alex droeg me voor. Maar blijkbaar bepaalt een nobody als Westerveld alles binnen de jeugdopleiding. Welke jeugdspelers komen en blijven, welke trainers, hij stuurt de scouting aan. Voor jou is er op dit moment geen plek, appte hij me. Ik kan er niet eens boos over worden, teleurgesteld over zijn”, besluit Heije.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *