Voetbal4u.com

‘Oranje-ster is niet te koop, huurtransfer wel bespreekbaar’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Paris Saint-Germain is deze zomer niet van plan om Xavi Simons te verkopen. Dit hebben ze laten weten aan het management van de speler. Een huurtransfer zou wel bespreekbaar zijn voor de Franse grootmacht.

Hier maakt de Italiaanse transferbaas Fabrizio Romano melding van. Simons zou zelf een voorkeur hebben voor een definitieve transfer naar FC Barcelona. De kans voor een nieuwe uitleenperiode blijft het meest waarschijnlijke scenario voor de jonge spelmaker, waarbij hij zelf invloed zal hebben op de keuze van zijn volgende club. Het nieuws komt te midden van speculaties over interesse van topclubs als Bayern München en Arsenal, die beiden bereid zijn een aanzienlijke transfersom te betalen. PSG heeft echter duidelijk gemaakt dat een verkoop deze zomer niet aan de orde is, ondanks de potentiële hoge vraagprijs van meer dan zestig miljoen euro.

Simons speelt in het huidige seizoen op huurbasis voor RB Leipzig, waar hij met negen goals en vijftien assists in 42 wedstrijden een dragende kracht is. Vorig seizoen werd hij topscorer van de Eredivisie bij PSV. De dertienvoudig international van het Nederlands elftal gaat komende zomer met Oranje deelnemen aan het EK in Duitsland. Een eventuele toptransfer zal waarschijnlijk ook afhankelijk zijn van zijn prestaties op het eindtoernooi.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *