Voetbal4u.com

‘Burnley en Sunderland strijden om Ajax-speler’

Monument Valley BIZAR! ZET €1 IN OP EEN SCOREND ORANJE EN KRIJG €50 TERUG!

Ar’Jany Martha zal Ajax deze zomer transfervrij gaan verlaten. De Engelse clubs Burnley en Sunderland zijn momenteel het meest concreet om hem te contracteren. Hier maakt de journalist Mounir Boualin melding van.

John van ‘t Schip gunde Martha in zijn allereerste wedstrijd als interim-trainer van Ajax, begin november 2023 tegen FC Volendam (2-0), direct een basisplaats. Uiteindelijk zou de van buitenspeler tot linksback omgeturnde speler in de maanden daarna in alle competities twaalf keer in actie komen namens de Amsterdammers, al dateert zijn laatste optreden in de hoofdmacht van medio februari, toen hij mocht invallen tegen NEC (2-2).

Desondanks lag er in de Johan Cruijff ArenA een nieuw contract klaar voor de op De Toekomst opgeleide speler. Tot een akkoord tussen Ajax en Martha kwam het echter niet, waardoor de 20-jarige voetballer deze zomer transfervrij op zoek kan naar een nieuwe werkgever. Inmiddels hebben verschillende clubs uit binnen- en buitenland belangstelling getoond, zo weet Boualin.

Burnley, dat afgelopen week trainer Vincent Kompany naar Bayern München zag vertrekken, is volgens de informatie van Boualin een van de meest concrete opties voor Martha. Bij de nummer negentien van de Premier League in het voorbije seizoen keren met Wout Weghorst (1899 Hoffenheim) en CJ Egan-Riley (PSV) komende zomer twee bekende namen terug van een verhuur. De degradant heeft in de strijd om de handtekening van Martha vooral concurrentie van Championship-tegenstander Sunderland, dat afgelopen seizoen als zestiende eindigde op het tweede niveau.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *