Voetbal4u.com

Koeman: ‘Prima totaalplaatje, uitstekende speler voor Oranje’

Monument Valley PRIJZENPOT VAN €1.000.000 DIT EK! FREE BETS, EN GRATIS SPELLEN!

Bondscoach Ronald Koeman heeft nog eens benadrukt dat Georginio Wijnaldum een uitstekende speler is voor het Nederlands elftal. Ondanks dat hij in het Midden-Oosten speelt durft hij hem wel mee te nemen naar het EK.

Hij verkaste vorige zomer naar Al Ettifaq. Koeman vloog voor onderhoud met de 33-jarige middenvelder naar Saudi-Arabië. “Ik weet wel, je kan altijd discussiëren over het niveau daar, maar dat geldt net zo goed voor sommige wedstrijden in de Neder­landse competitie. Gini speelt alles bij Al-Ettifaq en overlegt prima statistieken, Niet alleen qua goals en assists, ook fysiek”, zegt de keuzeheer tegen Voetbal International.

Volgens Koeman is Wijnaldum ‘topfit’. “Ik vond het belangrijk om naar hem toe te gaan, omdat ik ideeën heb en nog steeds een coach ben die veel beslissingen neemt op basis van zijn gevoel. Ik wilde weten waar hij traint, speelt, wat zijn gevoel is, hoe hij zich daar houdt en hoe hij zelf zou reageren”, stelt de bondscoach. “Op basis daarvan zou ik beslissen of ik ‘m wel of niet zou uitnodigen voor de interlandperiode van afgelopen maart.”

“Het totaalplaatje vond ik goed en dan is Wijnaldum voor mij gewoon een uitstekende speler voor de selectie van het Nederlands elftal.” Wijnaldum is met 91 interlands een van de meest ervaren internationals bij Oranje.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *