Voetbal4u.com

BREKEND: Frenkie de Jong niet mee naar het EK

Monument Valley PRIJZENPOT VAN €1.000.000 DIT EK! FREE BETS, EN GRATIS SPELLEN!

Een flinke domper voor het Nederlands elftal. Frenkie de Jong zal namelijk niet meegaan naar het EK in Duitsland. Het is hem niet gelukt om op tijd fit te raken voor het toernooi.

Via de officiële kanalen communiceert de KNVB na de oefeninterland tegen IJsland (4-0 zege): “Frenkie de Jong moet EURO 2024 aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder van Barcelona ondervindt nog te veel hinder van zijn enkelkwetsuur.”

De Jong herstelde de laatste maanden van zijn enkelblessure. Het stond al vast dat er een ‘race tegen de klok’ zou volgen, maar schrijft de KNVB: “Hoewel aanvankelijk de hoop bestond dat hij gedurende de groepsfase van het EK speelklaar zou zijn, wees een gepland onderzoek gisteren en vandaag uit dat de enkel nog onvoldoende belastbaar is.”

Het herstel vergt meer tijd, waardoor in overleg is besloten om een streep te zetten door het EK. Bondscoach Ronald Koeman zal in een later stadium bepalen of hij een vervanger oproept voor De Jong. Een pijnlijke materie, zeker omdat Teun Koopmeiners tijdens de warming-up ook geblesseerd raakte.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *