Voetbal4u.com

L’Equipe: ‘Ajax-flop tekent contract bij Europese grootmacht’

Monument Valley BIZAR! ZET €1 IN OP EEN SCOREND ORANJE EN KRIJG €50 TERUG!

Georges Mikautadze speelt volgend seizoen in het shirt van AS Monaco. Hier maakt het Franse medium ‘L’Équipe’ vanavond melding van. Hij maakte afgelopen zomer de overstap naar Ajax, maar werd na een paar maanden alweer verhuurd aan FC Metz.

En daar leefde hij volledig op. De aanvaller kon echter niet voorkomen dat de club degradeerde naar de Ligue 2. Vanwege die degradatie besloot de club, die wel de koopoptie van dertien miljoen euro lichtte in de huurdeal met Ajax, om hem direct door te verkopen.

Dat is nu dus gebeurd, aldus L’Équipe. Monaco wordt de nieuwe werkgever van Mikautadze, die maandagavond zelf al bevestigde dat hij ook na komende zomer nog in Frankrijk speelt.

De Franse krant schrijft dat de Georgiër, die met zijn land actief is op het EK in Duitsland, voor aanvang van dat toernooi de knoop doorgehakt wilde hebben. Naast Monaco schijnen ook RC Lens, Stade Rennes en Olympique Lyon contact met hem te hebben gezocht. Mikautadze en Monaco zijn al tot een mondeling akkoord gekomen, zo is te lezen.

“Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de omstandigheden waren niet goed voor mij om te slagen”, zei Mikautadze in april nog tegen L’Équipe over zijn kortstondige periode bij Ajax. Het management van de aanvaller is ervan overtuigd dat de aanvaller bij Champions League-club Monaco, dat om en nabij de twintig miljoen euro betaalt aan Metz, wel uit de verf zal komen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *