Voetbal4u.com

‘Oranje-tweetal geslachtofferd voor treffen met Frankrijk’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Het Nederlands elftal speelt vanavond haar tweede wedstrijd op het EK tegen Frankrijk. De grote vraag is met welke opstelling de bondscoach Ronald Koeman zal gaan spelen.

De verwachting is dat Jeremie Frimpong een basisplaats gaat krijgen en Xavi Simons geslachtofferd gaat worden. Daarmee lijkt er mogelijk een basisplaats weggelegd voor Lutsharel Geertruida, die eerder al een goed koppel vormde met de wingback van Bayer Leverkussen.

Guus Hiddink vertelt bij de NOS dat een wijziging aan de rechterkant in Oranje hem niet zou verbazen. “Ik denk dat er opties zijn om nóg meer te kunnen penetreren aan de rechterkant. Ik denk dat Koeman en zijn staf daar ook wel sterk over nadenken. Dus ik denk dat de man die de laatste keer een heel sterke indruk maakte, Frimpong, dat daar wel een kans inzit.”

Mocht Koeman voor Frimpong kiezen, dan vindt Youri Mulder het niet direct nodig om Dumfries ook te slachtofferen. “Dan heb je de theorie dat Lutsharel Geertruida achter Frimpong moet spelen, want die zou beter bij Frimpong passen.” Daar kan Hiddink zich ook in vinden. “Dat kan Dumfries ook, die blijft dan iets meer achter en gaat hij er een keer overheen. Anders is hij continu rechtsbuiten.”

Theo Janssen is het daar niet mee eens, die in zijn ideale opstelling wel een plek heeft ingeruimd voor Geertruida, omdat Dumfries volgens de voetbalanalist dan niet op een voor hem comfortabele positie komt te spelen. Ook op het sociale medium X pleiten velen voor een basisplaats voor Geertruida en Frimpong. Een greep uit enkele reacties:Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *