Voetbal4u.com

‘Hij is kapot gegaan door Ronald Koeman’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Analist Anco Jansen is geen groot fan van bondscoach Ronald Koeman. In zijn ogen maakt hij namelijk spelers kapot van Oranje.

Koeman is verantwoordelijk voor de nederlaag tegen Oostenrijk, zo begint Jansen zijn verhaal in het ESPN-programma EK Praat. Er klopte volgens hem vrij weinig van op tactisch gebied: “Daar is een bondscoach verantwoordelijk voor. Ze zijn zo lang bij elkaar, je hebt een aanloopperiode met oefenwedstrijden, je zit in trainingskamp in Wolfsburg: dan kan het in godsnaam toch niet zo zijn dat spelers niet weten wat ze moeten doen? Dat kan toch niet?”, vraagt Jansen zich hardop af.

“Het is wel gebeurd en daar is de bondscoach verantwoordelijk voor. In zijn eentje. Als gevolg daarvan gaan spelers kapot. Joey Veerman bijvoorbeeld is daar kapot aan gegaan”, is de oud-voetballer hard. Veerman werd tegen Oostenrijk na 25 minuten spelen gewisseld.

Jansen vervolgt: “Als je het zonder bal niet voor elkaar hebt, wordt het ook heel moeilijk om het aan de bal goed voor elkaar te hebben. Het is absoluut niet het einde van de interlandcarrière van Joey Veerman, want hij is gewoon een geweldige speler die een geweldig seizoen heeft gehad. Dit EK hadden we allemaal best wel hoge verwachtingen van hem. Het is er niet uitgekomen.”

“Daar mag hij op beoordeeld worden. Dan krijgt hij stevige kritiek. Dat is heel normaal, want dit is het podium waar je het op moet laten zien. Maar dat neemt niet weg dat het gewoon een uitstekende speler”, vindt Jansen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *