Voetbal4u.com

Fransman Clément Turpin fluit Nederland – Turkije

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

De Franse scheidsrechter Clément Turpin zal het treffen tussen Nederland en Turkije gaan leiden. Aanstaande zaterdag staan beide landen tegen elkaar om een plek in de halve finale van het EK.

Hij krijgt in Berlijn assistentie van zijn landgenoten Nicolas Danos en Benjamin Pages. De Duitser Felix Zwayer, die de achtste finale van Oranje tegen Roemenië (3-0) floot, is nu de vierde official. Jérôme Brisard uit Frankrijk fungeert als videoscheidsrechter.

Voor Turpin wordt het zijn derde wedstrijd op het EK. Eerder floot hij de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland. Daarna stond hij op het veld tijdens Engeland – Slovenië. Hij leidde al drie keer een wedstrijd van Oranje en in 2021 voor het laatst. Dat was Nederland – Noorwegen in De Kuip, waardoor de ploeg van toenmalig bondscoach Louis van Gaal zich kwalificeerde voor het WK in Qatar.

Voor de Nederlandse voetbalfan is Turpin sowieso geen onbekende. Hij floot eerder vijf Europese duels van Ajax, vier van PSV en twee van Feyenoord. Vooral de Rotterdammers zullen de Fransman nog kennen. In 2015 werd het duel tussen Feyenoord en AS Roma stilgelegd, nadat er een opblaasbanaan het veld op was gegooid.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *