Voetbal4u.com

Ik zie verandering na de ‘stevige kritiek’ op Oranje

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Ruud Gullit is van mening dat de stevige kritiek die Oranje kreeg na de zeperd tegen Oostenrijk heeft geholpen. Dit schrijft de voormalig topvoetballer in zijn column voor De Telegraaf.

“De boodschap was aangekomen bleek in de wedstrijd tegen Roemenië. Na de bevrijdende openingstreffer van Cody Gakpo speelde Nederland een geweldige wedstrijd, die heerlijk was om naar te kijken met een mooie 3-0 overwinning.”

Gullit vervolgt: “Als je op een groot toernooi bent met Oranje en het draait niet, dan is de kritiek niet mals weet ik uit eigen ervaring. Alhoewel het niets voorstelt bij wat er gebeurt in Engeland of Italië. Daar spelen ze veel harder op de man en komt de hakbijl er zelfs in de rust aan te pas. De gastheer van ons voetbalprogramma, Richard Keys, vond bloedserieus dat Gareth Southgate in de rust van Engeland-Slowakije ontslagen moest worden.”

“Spelers die zeggen dat kritiek niets met ze doet, spreken de waarheid niet”, weet de oud-international. “Waarom reageert Memphis Depay anders met de tekst ’Who Cares’ op de achterkant van zijn haarband? Dan ben je er dus mee bezig. Zaak is om het als spelersgroep op te vatten als een vorm van hulp. De boosheid en frustratie moet je als groep gebruiken om de onderlinge band naar de buitenwereld te versterken. Als je samen in je bubbel die klik krijgt, dan ben je samen tot veel in staat zijn.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *