Voetbal4u.com

Brian Pinas beeindigt zijn loopbaan

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Brian Pinas stopt met profvoetbal. De aanvaller van onder meer Feyenoord gaat spelen voor de amateurs van RVVH, dat in de zaterdag hoofdklasse A uitkomt, spelen.

De geboren Rotterdammer kwam in zijn jeugd uit voor Feyenoord. Bij de Rotterdammers speelde hij vanaf 1997 in het eerste elftal. Pinas voelde zich echter ondergewaardeerd in Rotterdam-Zuid en hij besloot dan ook, om in het seizoen 1998-1999 zijn geluk bij het Engelse Newcastle United te gaan beproeven. Dit avontuur liep echter op niets uit, waarna Feyenoord hem na zes maanden alweer terug naar De Kuip haalde. De linkerspits kwam dat seizoen nog tot vijf wedstrijden in het eerste elftal van de Rotterdammers, maar wist nooit te overtuigen.

Pinas toog vervolgens naar Excelsior, waar hij van 1999 tot 2002 speelde. Aan het begin van het seizoen 2002-2003 kreeg hij opnieuw een kans van Feyenoord, maar opnieuw werd dit geen gelukkig huwelijk. Halverwege dat seizoen keerde de rappe linksbuiten al weer terug naar Excelsior. Via FC Groningen, Cercle Brugge en NAC Breda, kwam Pinas in 2007 bij FC Dordrecht terecht, dat zoals gezegd afgelopen seizoen zijn contract niet verlengde. Pinas kwam tijdens zijn loopbaan tot 228 wedstrijden waarin hij slechts 23 keer wist te scoren.One Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *