Voetbal4u.com

Eredivisie Van der Wiel: ‘Mischien volgend seizoen gewoon bij Ajax’

Gregory van der Wiel lijkt de clubs voor het uitkiezen te hebben. Na zijn uitstekende prestaties het afgelopen seizoen en de prima openingswedstrijd die hij voor Oranje speelde, staat hij in de kijker bij diverse Europese topclubs. Volgens Johan Cruijff was de Ajacied tegen Denemarken samen met Dirk Kuyt zelfs de beste speler aan Nederlandse zijde. De jonge rechtsback zelf loopt echter nog niet zo hard van stapel.

“Het is natuurlijk mooi als zo iemand dat zegt”, zo laat Van der Wiel in gesprek met De Telegraaf weten over de complimenten van Cruijff. “Ik vond ook, dat ik een aardige wedstrijd heb gespeeld, maar ben zelfkritisch en weet wel dat het nog veel beter moet. Ik probeer mijn huidige niveau vast te houden en me van daaruit verder te ontwikkelen. Bij Ajax probeer ik elke dag iets te leren, maar met de spelers van het Nederlands elftal om me heen, voel ik me écht veel beter worden.”

Van der Wiel vervolgt: “Ik denk dat ik op elk onderdeel nog vooruitgang kan boeken, maar vooral mijn voorzet moet beter. Je kunt als opkomende back de achterlijn halen, maar als je voorzet dan slecht is, was de hele actie voor niks. Tegen Denemarken vond ik dat ik meer initiatief had moeten nemen. En dan bedoel ik in verdedigend opzicht. Soms viel er een halve bal tussen mij en de aanvaller, kon ik de bal onderscheppen, maar bleef ik staan. Misschien had dat wel met een stukje ervaring op dit niveau te maken.”

Formule1 Een WEDSTRIJDSHIRTJE van je FAVORIETE CLUB winnen? Volg dan alles over FUT19 via Formule1INSTAGRAM!! BUITENKANSJE!! Formule1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.