Voetbal4u.com

Eredivisie Oranje-feest in Rio de Janeiro loopt uit de hand

Feestende Nederlanders die in Rio de Janeiro de overwinning bij het WK voetbal vierden, zijn met vuurwerk bestookt. De Nederlandse consul in de Braziliaanse stad is daarbij lichtgewond geraakt.

Dit meldden Braziliaanse media vrijdag. Tientallen Nederlanders waren aan het feesten op het terras van het Hotel Golden Tulip Continental in het zuiden van Rio. Toen werd vuurwerk geworpen van het dak van een aanpalend gebouw.

Consul Paul Comenencia raakte lichtgewond aan zijn rechterhand. Een Braziliaan die het feestje bijwoonde, raakte gewond aan zijn linkerbeen. Sommige aanwezigen hadden enige tijd problemen met hun gehoor door de harde knallen van het zware vuurwerk.

Om nieuwe agressie te voorkomen, trokken de Nederlanders hun oranje shirts uit voordat zij het hotel verlieten. De Braziliaanse politie onderzoekt het incident. Een van de Nederlanders verklaarde dat hij een groep jongens met vuurwerk had gezien die Braziliaanse shirts droegen.One Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.