Voetbal4u.com

Sneijder krijgt gelijkmaker Brazilie op zijn naam

Wesley Sneijder krijgt de gelijkmaker in de wedstrijd tegen Brazilie toch op zijn naam.

De gelijkmaker bij het duel in de kwartfinale werd eerder toegekend aan de Braziliaan Felipe Melo. De middenvelder beroerde de bal voordat de doelpoging van Sneijder achter doelman Julio Cesar in de verre hoek verdween. De middenvelder van Oranje liet eerder al weten dat hij vond dat hij de twee Oranje-doelpunten maakte.

“Hoeveel keer ik tegen Brazilië heb gescoord? Toch echt twee keer”, aldus Sneijder tegen De Telegraaf. “Als je een vrije trap neemt en de bal via de keeper het doel ingaat, krijg je hem toch ook op je naam? Voor mij is het duidelijk dat ik dit toernooi nu vier keer heb gescoord”, verklaarde de spelmaker van Internazionale.

De FIFA Technical Study Group besloot Sneijder na onderzoek gelijk te geven. Daardoor komt hij op vier doelpunten, waarmee hij gedeeld topscorer is op dit WK samen met Gonzalo Higuaín, Robert Vittek en David Villa. Sneijder was eerder dit toernooi trefzeker tegen Japan (1-0 winst) en tegen Slowakije in de achtste finale (2-1).

Een van zijn treffers kwam vanaf zijn hoofd. Toch maakte Sneijder vaker kopballen. “Met Ajax tegen ADO Den Haag. Toch was dat anders”, vervolgt de Utrechter, die wederom tot Man of the Match werd verkozen en een trommel ontving. “Voor de derde keer alweer. Wat ik ermee ga doen? Ik denk dat ik maar een bandje begin.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *