Voetbal4u.com

Eredivisie Sneijder mogelijk in voetsporen Pelé

Wesley Sneijder kan het record van voetballegende Pelé evenaren. Sneijder won het afgelopen seizoen met zijn ploeg Internazionale drie hoofdprijzen: landskampioen, nationale beker (Copa Italia) en de Champions League. Als het Nederlands Elftal zondag de wereldtitel weet te veroveren dan treedt Sneijder in de voetsporen van Pelé. Hij is dan samen met de wereldvoetballer de enige speler die met zijn club drie hoofdprijzen pakte en daar boven op nog is wereldkampioen werd.

In 1962 won Pelé de Treble in dienst van zijn club Santos. Zes jaar eerder debuteerde hij voor deze club, hij had toen pas een leeftijd van 15 jaar. Hij veroverde met zijn club de landstitel, de nationale beker en de Copa Libertadores. Met Brazilië werd hij daar boven op ook nog eens wereldkampioen. Hiermee is hij de enige speler ter wereld die dit op zijn naam heeft staan, Wesley Sneijder kan mogelijk ook aan dit lijstje worden toegevoegd.

Het Wereldkampioenschap in 1962 levert bij de Braziliaan echter toch gemengde gevoelens op. Hij werd weliswaar wereldkampioen, maar liep in de tweede wedstrijd tegen Tsjechoslowakije een blessure op, waardoor hij de rest van het toernooi niet meer in actie kon komen.

De man uit Utrecht heeft ook nog een WK voor clubs in de Verenigde Arabische Emiraten voor de boeg staan, voor de vijfde hoofdprijs. Echter, het Nederlands Elftal moet aanstaande zondag wel de zware wedstrijd tegen Spanje winnen om wereldkampioen te worden.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.