Voetbal4u.com

Nieuws “Nederland heeft het WK te schande gemaakt”

De buitenlandse media hebben geen goed woord over voor het optreden van het Nederlands elftal tijdens de WK-finale. “Nederland heeft het WK te schande gemaakt”, zo kopt het Engelse The Sun. Oranje verloor zondag de finale van Spanje (0-1) en greep zo net naast de eerste wereldkampioenschap in de geschiedenis.

“Groots Spanje wint terwijl Nederland zijn reputatie ruïneert”, gaat The Sun verder. Vooral over de actie van Nigel de Jong spreken de media schande. De 25-jarige middenvelder deelde een trap uit op de borst van Xabi Alonso en kreeg hiervoor een gele prent. “Een lelijke finale was dit”, is er te lezen op de website van het Duitse Bildp. The Independent is zelfs van mening dat niemand hoeft te treuren dat Nederland geen wereldkampioen is geworden. Ook vindt men bij de Engelse krant het een wonder dat alleen John Heitinga met een rode kaar van het veld werd gestuurd.

De media zijn overigens ook niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Howard Webb. Sportkrant Marca gaf de arbiter een nul op de schaal van tien en vindt dat Webb niet de capaciteiten heeft om een wedstrijd op een desbetreffend niveau te fluiten.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.