Voetbal4u.com

Co Adriaanse: ‘Qatar overwoog AZ over te nemen’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Bijna was AZ in handen gekomen van investeerders uit Qatar. Co Adriaanse, voormalig trainer van de Alkmaarders, adviseerde hen om de club te kopen.

“Het klopt dat ik ten tijde van mijn aanstelling in Qatar het idee heb gelanceerd om de nationale voetbalbond daar te laten samenwerken met AZ”, zegt Adriaanse, nu bondscoach van de Olympische ploeg van het oliestaatje, in gesprek met Voetbal International. “Het idee bestaat niet meer, omdat AZ nu niet meer te koop is.”

“Maar destijds waren er mensen in Qatar sterk geïnteresseerd om AZ over te nemen. Dan heb je het over zakenlieden, maar ook mensen die werkzaam zijn voor clubs uit Qatar. Het heeft toen zeer serieus gespeeld dat Qatar AZ wilde kopen. Dat proces heeft volgens mij een paar maanden in beslag genomen.”

Uiteindelijk werd besloten om van de deal af te zien. “Dat zal vooral te maken hebben gehad met de financiële kant van het verhaal. Ik weet niet precies wat de belangrijkste afgweging is geweest. Daarin heb ik verder geen rol gespeeld. Wel ben ik door de mensen uit Qatar gevraagd naar de sportieve kant van het verhaal en een onderdeel daarvan was de door mij genoemde samenwerking met AZ”, aldus Adriaanse.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *