Voetbal4u.com

Kieft pleit voor onderzoek naar falende doorstroming bij Ajax

Wim Kieft pleit voor een onderzoek naa de falende doorstroming bij Ajax. Dit zegt hij in de Telegraaf.

“Met de aankoop van Mounir El Hamdaoui heeft Ajax weer een spits gekocht. De zoveelste. Er zijn er de afgelopen jaren nogal wat gekomen en uiteindelijk ook gegaan”, aldus Kieft. “Een opvallende trend voor een club, die nog niet zo heel lang geleden de ene spits na de ander zelf wist op te leiden. Maar om de een of andere reden weet Ajax ze niet meer op jonge leeftijd te vinden en ze niet meer op topniveau af te leveren.”

Amrabat, Elia en Lens

“Hetzelfde geldt voor de buitenspelers”, gaat de voormalig aanvaller van Ajax verder. “Er wordt nu zelfs overgegaan om voetballers te halen die eerst bij Ajax moesten vertrekken omdat ze niet goed genoeg waren. Met andere woorden, er wordt inmiddels met een niveau lager genoegen genomen. Als je dan ziet, dat de kwaliteit van de zelf opgeleide aanvallers blijkbaar niet goed genoeg is en jongens als Nordin Amrabat, Jeremain Lens en Eljero Elia een paar jaar geleden gewoon weg werden gestuurd, dan rijst de vraag waar het fout zit.”

Gouden formule

Kieft weet uit ervaring dat het ook anders kan. “Ik vind het echt jammer dat het zo loopt. Dat het zover heeft moeten komen. Juist omdat voor Ajax de opleiding altijd de garantie voor heel veel is geweest. Allereerst zorgde het voor een sterk eerste elftal en tegelijkertijd werden er kapitalen aan de latere transfers verdiend. Dat was goed voor de club en maakte het voor talenten aantrekkelijk om voor Ajax te kiezen. Het is doodzonde dat deze gouden formule niet meer werkt. Het wordt hoog tijd dat Ajax uitzoekt waar dat aan ligt.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *