Voetbal4u.com

Twaalf BVO’s in de problemen

Het gaat niet goed met de profclubs in Nederland. Dat meldt RTL Nieuws maandag. Maar liefst twaalf clubs staan onder curatele bij de KNVB.

In categorie twee, wat inhoudt dat de KNVB verscherpt toezicht houdt op de financiën van de club, zitten nog eens twintig teams. Slechts vier teams, Go Ahead Eagles, sc Heerenveen, FC Volendam en Telstar, zijn gezond.

Opvallend is dat PSV in categorie twee is ingedeeld. De Eindhovenaren werden lang als een gezonde club beschouwd. Ook Ajax zakte al enige jaren geleden uit de ‘gezonde’ categorie drie.

Het in geldnood verkerende Feyenoord staat al jaren onder curatele. Met name spelerssalarissen drukken zwaar op de begroting bij de meeste clubs.

Naast Feyenoord verkeren ook MVV, BV Veendam en RKC Waalwijk, die vorig seizoen bijna failliet gingen, Fortuna Sittard en Roda JC, waar een jaar eerder daar al sprake van was, AGOVV Apeldoorn, Willem II, RKC Waalwijk, RBC Roosendaal, FC Dordrecht en Almere City FC in grote problemen.

Wat ook opvalt is dat FC Twente ingedeeld is in categorie 2 met als kanttekening dat de club wel gezond is. De landskampioen kent aan de spelers geen waarde toe op de balans, waar de andere clubs dat wel doen. RTL meldt dat de KNVB pas woensdag met de lijst naar buiten treedt.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *