Voetbal4u.com

Eredivisie Nieuwe Kuip heeft minimaal 68.000 plaatsen

Het nieuwe stadion van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord moet plaats bieden aan minimaal 68.000 en maximaal 86.000 toeschouwers. Dat is de uitkomst van een uitgebreid onderzoek naar de exploitatie van het nieuwe stadion, zo maakte Jan van Merwijk maandag bekend. Hij is directeur Stadion Feijenoord NV.

In eerdere plannen was nog sprake van een nieuwe Kuip met minimaal 80.000 zitplaatsen. Het vorige college had torenhoge ambities. De stad hoopt de finale van het WK-voetbal in 2018 of 2022 binnen te slepen. Ook werd al hardop gedroomd over de Olympische Spelen van 2028; daarvoor moest het stadion vergroot kunnen worden tot 100.000 zitplaatsen. Een uitbreiding behoort nog steeds tot de mogelijkheden, maar dan tot maximaal 86.000 toeschouwers.

‘Uit recent onderzoek is gebleken dat een stadion met een capaciteit van 68.000 beter aansluit bij de behoefte van de markt en tevens de financiële haalbaarheid vergroot’, aldus Van Merwijk. De directeur stelde dat met een kleiner stadion de ‘unieke’ sfeer van de oude Kuip behouden blijft en dat 68.000 plaatsen ook geschikter zijn voor concerten of evenementen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.