Voetbal4u.com

Eredivisie Evander Sno wil weer gaan trainen

Evander Sno wil volgende week weer gaan trainen bij Ajax. De middenvelder kreeg uit voorzorg een inwendige hartdefibrillator geplaatst.

De 23-jarige Sno zakte tijdens een wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Vitesse na 63 minuten in elkaar. Dat gebeurde anderhalve week geleden. Medici van beide teams wisten Sno weer met behulp van een defibrillator weer bij bewustzijn te brengen.

In het ziekenhuis werd uitgebreid onderzoek gedaan, maar kon geen duidelijk oorzaak worden gevonden voor de hartritmestoornissen. Sno was woensdag alweer in de Amsterdam ArenA bij het bekerduel met MVV. “Het voelt heerlijk, echt heerlijk”, zegt Sno in het stadion van zijn club tegenover AjaxTV.

“Als ik hier achter me kijk zie ik het veld, ik ruik het gras weer. Heerlijk. Alles is goed verlopen, ik ben nog in leven. Ik voel me gewoon top. Het gaat steeds beter. Voel me ook steeds gezonder, steeds krachtiger. Als je zoiets hebt overleefd, kun je je alleen maar goed voelen.”

“Ik heb er niet veel van meegekregen. Het is gebeurd en ik kan niet zeggen hoe of waar. Ik ben gewoon ingestort en ik werd wakker in de ambulance, dus heb ik er niet veel van meegekregen. Ik ging die avond dat ik in het ziekenhuis was gewoon nog grapjes maken. Een paar dagen daarna drong het een beetje tot me door wat er echt gebeurd was en dacht ik: Blij dat ik nog leef.”

“Er is iets geplaatst om er zeker van te zijn dat ik er dan goed vanaf kom. Als er weer iets gebeurt, neemt dat kleine kastje het over. Nu is het vooral veel rusten. Wanneer ik me goed voel kan ik rustig alles op gaan bouwen. Het gaat erom hoe ik me voel voordat ik me bij Ajax kan melden”, aldus Sno.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.