Voetbal4u.com

Feyenoord boekt verlies van 4 miljoen euro

Feyenoord heeft over het afgelopen seizoen een negatief resultaat van 4 miljoen euro geboekt. Dat liet algemeen directeur Eric Gudde donderdag in De Kuip weten bij de bekendmaking van een kapitaalinjectie van ongeveer 17 miljoen euro door de vermogende Vriendenclub van Feyenoord.

Alleen al door hoge rentelasten en afschrijvingen op transfersommen en tekengelden van spelers moest de Rotterdamse club 10 miljoen euro inleveren. ,,Maar dat bedrag is uiteraard een non-cash kwestie”, verzekerde Gudde, oud-inspecteur bij de Rotterdamse belastingdienst.

Het negatieve vermogen van Feyenoord bedroeg 35 miljoen euro op 30 juni 2010. De schuldenlast was 43 miljoen, waarvan 28 miljoen rentedragend.

Volgens Gudde hebben al deze cijfers geen invloed op de licentiestatus van Feyenoord. ,,Het verlies van 4 miljoen past in ons herstelplan dat we bij de KNVB hebben ingediend.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *