Voetbal4u.com

Cruijff adviseert Ajax-top om op te stappen

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Johan Cruijff vindt dat het bestuur en de directie van Ajax op moeten stappen. Dat schrijft de voormalig voetballer en trainer maandag in zijn column in De Telegraaf. Ajax verloor zondag met 1-0 van ADO Den Haag en zag de achterstand op koploper FC Twente tot vier punten oplopen.

“Wat ben ik achteraf blij dat ik met mijn kritiek gekomen ben toen Ajax nog bovenaan stond. Dat heeft extra duidelijk gemaakt dat de stand op de ranglijst niets met de huidige problemen te maken heeft”, aldus Cruijff, die daarbij verwijst naar zijn uitspraken van september. Ook toen haalde hij uit naar de clubleiding.

In zijn column van maandag zegt Cruijff: “Inmiddels zijn we een maand verder en komt het ‘spook Feyenoord’ steeds dichterbij. Zowel het kampioenschap als het bereiken van de tweede ronde van de Champions League wordt heel moeilijk en dat kan de club financieel niet hebben. Als het bestuur het daarom echt goed met Ajax meent, dan stapt het nu op. Hetzelfde geldt voor de directie. Ik zie het na één of twee zeperds weer gebeuren dat opnieuw de trainer geofferd wordt, de rest blijft zitten en er wordt weer niets opgelost. Zo gaat Ajax gewoon verder zoals het al een jaar of tien heeft gedaan. Als je er goed over nadenkt is het echt onvoorstelbaar.”

Cruijff vindt dat het huidige bestuur en de directie wanbeleid voeren. “Sinds de beursgang is er meer dan 100 miljoen verdwenen. Dat is een prestatie op zich. Toch blijven bestuur en directie volhouden dat het de goede kant op gaat. Dat bijna alle aanbevelingen in het ‘Rapport Coronel’ zijn gehaald en het ergste achter de rug is.”

Vorige week stapte Theo van Duivenbode, oud-ploegmaat van Cruijff, uit de ledenraad van Ajax. “Van Duivenbode was verantwoordelijk voor het technische deel van het ‘Rapport Coronel’, volgens mij het belangrijkste hoofdstuk voor de voetbalclub Ajax.”, aldus Cruijff. “De nederlaag tegen ADO maakt duidelijk dat er na Willem II en Real Madrid helemaal niets is veranderd. En maar blijven roepen dat alles onder controle is en stilhouden dat Van Duivenbode is opgestapt. Dat is nog het ergste van alles. Iedereen blijft elkaar de hand boven het hoofd houden, terwijl Ajax juist belangrijker hoort te zijn dan jezelf.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *