Voetbal4u.com

Eredivisie Enoh kijkt uit naar winterstop

Trainer Martin Jol noemt hem een krijger die altijd voorop gaat in de strijd. Toch ontberen ook strijders soms de middelen de boel op sleeptouw te nemen. Mede daarom werd Eyong Enoh de laatste wedstrijden enkele keren voortijdig naar de kant gehaald en kwam hij tegen ADO Den Haag helemaal niet in actie.

 
Hoewel het spelen op een WK met aansluitend een korte vakantie niemand in de koude kleren gaat zitten, zoekt Enoh niet naar een alibi voor de ietwat vermoeide indruk die hij de laatste weken achterlaat. ,,Ook jongens als Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder hebben een WK gespeeld’’, merkt hij op. ,,Maar, ik denk dat iedere speler met een WK in de benen uitkijkt naar de winterstop. Een echte vakantie met echte rust, omdat veel spelers dat niet of nauwelijks hebben gehad. Ik denk dan ook dat veel spelers na de winterstop weer in hun normale doen zijn.’’
 

Wat de vakantiebestemming van Enoh wordt in de winterstop laat zich makkelijk raden: het thuisland Kameroen. ,,Het is bijna twee jaar geleden dat ik de winter heb doorgebracht met mijn familie in Kameroen. Ik kijk er naar uit’’, aldus de middenvelder die enkele maanden geleden zijn vader verloor, maar ook die vervelende gebeurtenis niet als excuus gebruikt voor zijn mindere vorm. ,,Soms weet je ook niet direct wat de gevolgen zijn. Het was een zware tijd, maar ik probeer er zo min mogelijk aan te denken.’’
Enoh kijkt liever vooruit. Om te beginnen naar de wedstrijd van zondag tegen AZ. Een duel waaraan hij zowel slechte als goede herinneringen bewaart. Vooral de editie uit het seizoen 2008/2009 staat de international op zijn netvlies gebrand. ,,Ik speelde toen voor het eerst in de sneeuw’’, klinkt hij opnieuw verbaasd. ,,In de eerste helft was het weer goed, maar na rust veranderde plotseling het weer en begon het te sneeuwen. Het was voor mij in elk geval geen goede ervaring, ook omdat we met 2-0 verloren.’’
 

Over de Noord-Hollandse derby van vorig seizoen is Enoh veel enthousiaster. ,,Ten eerste was toen het weer veel beter. Ten tweede speelden we een goede wedstrijd. Al bracht Mounir AZ nog wel op voorsprong’’, doelt hij op zijn huidige ploeggenoot El Hamdaoui. ,,Maar in de tweede helft kwamen we sterk terug en maakten we vier goals.’’ Hieraan lag vooral een wissel van Jol ten grondslag. De Scheveninger liet in de rust aanvaller Marko Pantelic achter in de kleedkamer ten faveure van Gabri. ,,Dat was een tactische wissel om meer kracht te brengen op het middenveld, waardoor er meer ruimte ontstond voor Luis Suarez’’, analyseert de Afrikaan de ingreep van zijn coach. ,,Verder was Van der Wiel briljant met twee prachtige passes en een mooie goal evenals Emanuelson.’’ Uiteindelijk stapten de Amsterdammers met een 2-4 zege op zak van het veld.
 

Ofschoon AZ sindsdien niet meer kan beschikken over de kwaliteiten van onder anderen El Hamdaoui, Ari en Moussa Dembélé, is er bij Enoh geen sprake van onderschatting. ,,Het wordt een moeilijke wedstrijd, want ze spelen nu meer als een team en worden iedere wedstrijd beter.’’
 

Of de Kameroener zondag aan spelen toekomt is de vraag. Maar vaststaat dat de krijger vroeg of laat terugkeert in het elftal. ,,Als ik niet goed speel, vraag ik me af hoe dat kan en wat ik er aan kan doen om beter te worden. Ik ben echter nooit tevreden, want het kan altijd beter.’’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.