Voetbal4u.com

Eredivisie Rob Penders stopt aan het einde van het seizoen

Rob Penders zet na dit seizoen een punt achter zijn voetballoopbaan. Dat zei de 34-jarige centrumverdediger in gesprek met Voetbal International. Afgelopen zaterdag stond hij voor de 272e keer in het centrum van de verdediging tijdens de thuiswedstrijd met FC Twente.

‘De eerste twijfels had ik vorig seizoen al op het moment dat ik mijn contract bijna had verlengd,’ zegt Penders tegenover het weekblad. ‘ Mijn lichaam was niet top en ik wilde eerst het seizoen afmaken. Ik voelde me toch fit genoeg om bij te tekenen. Maar dit seizoen merk ik echt dat het lichamelijk te zwaar wordt voor me.’ 

De nieuwe beoogde technisch directeur, Pierre van Hooijdonk, kan Penders in ieder geval niet overhalen. ‘Nee, ik ben heel overtuigd in mijn beslissing. Ik ben niet zo’n heel grote prater, maar met mijn vrouw heb ik het er uiteraard wel over gehad. Je maakt de balans op en weegt dingen af en dan kom ik uiteindelijk tot dit besluit. Mijn vrouw is er niet rouwig om dat ik stop, maar zij ziet het ook als ik steeds vaker vermoeid thuis kom.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.