Voetbal4u.com

Ajax beste ploeg van 2010

Ajax mag zich de beste Eredivisieploeg van het jaar 2010 noemen. Dankzij een 0-1 zege op Vitesse en de nederlaag van FC Twente bij sc Heerenveen (6-2) zijn de Amsterdammers niet meer in te halen.

In 35 competitieduels behaalde Ajax dit kalenderjaar liefst 82 punten, berekende Voetbal International. Met 90 doelpunten voor en slechts 22 tegen noteert de club bovendien een fraai doelsaldo. Met nog één duel te gaan bedraagt de voorsprong op FC Twente zes punten. In 35 duels behaalde Twente 76 punten, dit met een doelsaldo van 60 treffers voor en 29 tegen.

Ondanks de sterke reeks is Ajax relatief weinig opgeschoten. De Amsterdammers zagen Twente immers de landstitel behalen en ook de tweede helft van het seizoen valt de positie op de ranglijst niet mee. Ajax staat momenteel vierde in de Eredivisie, al is het gat met koploper PSV maar drie punten.

Datzelfde PSV gaat als nummer drie van 2010 de boeken in. FC Groningen en AZ volgen op respectievelijk positie vier en vijf.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *