Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Genoeg twintigjarigen bij Real en Inter die een jaartje voor Ajax willen spelen’

Internazionale-middenvelder Wesley Sneijder begon in het seizoen 2002/2003 zijn professionele loopbaan als voetballer bij Ajax en hij heeft nog steeds een zwak voor de club. Zo zou hij in de toekomst graag hoofdtrainer worden van de Amsterdammers, maar ook de situatie bij de jeugdopleiding gaat de oud-speler van Real Madrid aan het hart, mede omdat zijn broertje Rodney er speelt.

Onder de vorige trainer van Ajax, Martin Jol, kregen de jonge spelers uit het tweede elftal weinig kansen. Jol werd ontslagen en Frank de Boer, die toen trainer was van Ajax A1, volgde hem op. De Boer heeft meer oog voor jongelingen en nam de negentienjarige Rodney direct op in de selectie, wat Sneijder goed deed. “Het gat me niet eens specifiek om Rodney. Hij is goed bezig, hoor ik van kenners, maar is niet de enige. Pik ze eruit en laat ze sowieso meetrainen met het eerst. Met alle respect voor spelers als Teemu Tainio en Thimothée Atouba, zij blokkeren gewoon de jeugdspelers. Is het niet bij het eerste elftal, dan wel bij de beloften en/of op de loonlijst.”

Sneijder snapte er dan ook niet veel van toen de 31-jarige Tainio en 28-jarige Atouba naar Amsterdam werden gehaald. “Juist nu het al jaren moeizaam gaat bij Ajax en er financieel weinig mogelijk is, moet je gebruik maken van je fantastische opleiding. Er moet een technisch directeur komen die zegt: Nee, we hebben Tainio niet nodig, ook niet voor niks. Stel Christian Eriksen maar twintig wedstrijden op. Gelukkig lijkt De Boer de opleiding wel op waarde te schatten. Ik hoop dat het niet alleen bij een paar goede signalen blijft”, vervolgde de Utrechter tegen Voetbal International.

De 26-jarige international van Nederland vindt daarnaast dat Ajax wat met de wereldwijde naamsbekendheid moet doen. “Ik vind dat Ajax daar iets mee moet doen. Als je concludeert dat je een bepaald type speler mist en je ziet hem niet in de opleiding, informeer dan eens bij een Europese topclub. Ik weet zeker dat er bij Real of inter genoeg twintigjarigen lopen die graag een jaartje bij Ajax willen spelen. En geloof me, die verdienen heel wat minder dan Atouba.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.