Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘John Heitinga op termijn terug naar Ajax’

John Heitinga wil zijn loopbaan afsluiten bij Ajax. De 27-jarige verdediger heeft de intentie binnen vijf jaar terug te keren bij de Amsterdammers. ,,En wellicht sneller,” zegt de voorstopper van Everton tegen Nusport. ,,Ik wil nog van waarde zijn voor Ajax als ik terugkeer, dus wil ik ruim voor mijn 35e weer in de Arena spelen.”

Heitinga speelde eerder tussen 2001 en 2008 bij Ajax. Het doet hem goed dat zijn club onder interim-trainer Frank De Boer weer langzaam opkrabbelt. “De nieuwe koers die Ajax vaart, maakt me extra enthousiast. Met De Boer aan het roer zie ik Ajax als de voornaamste titelkandidaat. Hij drukte als assistent-bondscoach duidelijk zijn stempel op Oranje de laatste tweeënhalf jaar.”
 
Voor Heitinga is het geen toeval dat Ajax in de twee wedstrijden onder leiding van De Boer de nul hield. “Frank weet precies hoe hij een verdediging kan organiseren en heeft veel vakkennis.” Heitinga is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen bij Everton, dat hem vorig jaar zomer overnam van Atletico Madrid. Hij keek maandagavond door een knieblessure vanaf de kant toe hoe de Toffees Manchester City met 2-1 versloegen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.