Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Martin Jol haalt uit naar Ajax’

Martin Jol sprak twee dagen voor zijn vertrek bij Ajax met Ajax Life over zijn ergernissen bij de Amsterdamse topclub. De oefenmeester vond het niet fijn dat veel mensen zich opeens met het beleid van de club gingen bemoeien en dat was dan ook een van de redenen voor het opstappen van de oud-trainer van onder meer Hamburger SV.

“Denken jullie niet dat ik niet ben opgegroeid met Johan Cruijff? Van kleins af aan. Ik heb alles opgezogen. Alles!”, begon de Scheveninger zijn verhaal tegenover het clubmagazine. Jol voelde voor zijn vertrek geen steun meer binnen de club. “Er is een stemming die bijna onomkeerbaar is. Schoppen tegen het mooie Ajax.”

Jol denkt dat er bij andere clubs minder mensen zich opdringen en een mening klaar hebben. “Dat is nergens zo erg als bij deze club. Schoppen. Totdat ze zelf mogen meedoen. En als ze niet mee mogen doen, beginnen ze weer van voren af aan. Ze willen allemaal mee-eten uit de ruif”, aldus de keuzeheer. “Bij andere clubs is bijna niets zoals het lijkt. Die kreet kennen jullie van me. Ik zeg je: bij Ajax is niets zoals het lijkt.”9 Comments

 1. Johan

  12/30/2010 at 15:39

  Jol is in gebreke gebleven door Ajax-spelers NIET beter te laten voetballen en heeft GEEN beter elftal neer kunnen zetten,noch tactisch noch technisch,dus wist hij de spelers NIET te motiveren,toch DE taak van een trainer.Bovendien vergeleek hij Ajax constant met subtop voetbalclubs in de eredivisie,dus op dat niveau werkte hij blijkbaar.

 2. JC

  12/30/2010 at 15:44

  Mee eens. Jol heeft er een potje van gemaakt.

 3. Nelis

  12/30/2010 at 17:00

  Volgens mij heeft Jol vorig seizoen een zeer goed resultaat neer gezet en voor het eerst in jaren weer eens de champions leugue gehaald.

  Toch vreemd dat een paar maanden geleden niemand negatief was over Jol. Het is heel makkelijk om nu te roepen dat Jol er niet van kan!!!

 4. Johan

  12/30/2010 at 17:36

  @nelis: En waarom kon hij die lijn dan niet continueren of zelfs verbeteren?Een echt goede trainer had dat gekund.Zal wel te maken hebben gehad dat ‘ie op dat moment de spelers wel kon motiveren.Een ECHT goede trainer maakt betere voetballers van ze,het omgekeerde gebeurde nu,een teken van tekortkomingen van Jol!

 5. Nelis

  12/30/2010 at 20:27

  Dat kan best zo zijn, het is alleen zo jammer dat je nu in eens iedereen hoord.

  Het had van meer voetbal inteligentie getuigd, als iedereen eind van vorig seizoen deze opmerkingen had geplaatst.

 6. Johan

  12/30/2010 at 20:44

  Ik heb hem NOOIT een goede trainer voor AJAX gevonden,gezien zijn 4-4-2 systeem,niet het AJAX systeem.Later begon hij te klagen dat hij niet over echte vleugespitsen kon beschikken,toen had ik het wel met hem gehad.

 7. Nelis

  12/30/2010 at 23:23

  Feitelijk had hij wel gelijk met zijn opmerking over die vleugelspelers.

  Rommedahl werd verkocht en Suljemani stond op het punt om verhuurd te worden en hij zou er niets voor terug krijgen. Nu zullen er ongtwijfeld mensen zeggen “kijk eens welke mensen er nu op de vleugels lopen, die doen het toch goed”, maar laten we maar eens een paar maanden afwachten.

  Waar het mij ook een beetje om gaat is dat er bij Ajax altijd heel snel mensen met een bepaalde mening klaar staan en deze zeer snel ongenuanceerd uiten. Nu kan dat onderdeel van de cultuur van Ajax zijn(Een stuk bravour), alleen als je al jaren geen kampioen bent geweest, kunnen mensen zich beter wat bescheidener opstellen en eerst afwachten wat er gebeurd voordat ze met een mening komen.

 8. Johan

  12/31/2010 at 09:19

  Dat is maar ten dele waar:Hij had het voor het zeggen bij Ajax,dus hij kon Rommedahl hoe dan ook behouden voor Ajax,zeker als hij terugkeerde naar het 4-3-3 systeem,maar dat deed hij niet,hij wilde perse zijn eigen systeem spelen en bij dat concept ben je niet echt aangewezen op buitenspelers.Vervolgend haalt hij MIDO als alternatief naar AJAX,dus in die zin heeft hij ook nog een beperkte visie en vindt zelfs dat bepaalde spelers van NEC heel goed bij AJAX zouden kunnen spelen.Nee,voorwaar,niet echt een visionair!

 9. annelies

  02/22/2011 at 16:06

  martin niet doen steun rik van den boog in plaats van hans van der zee die is zo/n kwakzalver die van der zee laat hem maar in de bak zitten en martin rik heeft ons nodig wij moeten hem steunen wij gaan winnen en de verliezer is van der zee zoals het hoort te zijn

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.