Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax gaat flink besparen op salariskosten

Ajax is van plan komende zomer flink te gaan bezuinigen op de salariskosten. Dat doet de Amsterdamse club vooral door een flink aantal aflopende contracten van dure spelers niet te verlengen, meldt RTL Z.

De contracten van grootverdieners als Urby Emanuelson, André Ooijer, Timothée Atouba, Oleguer, Evander Sno en Rob Wielaert lopen allemaal af. Ook Teemu Tainio, Suk, Marvin Zeegelaar, Mitchell Donald, Roly Bonevacia, Florian Jozefzoon en Darko Bodul zijn komende zomer einde contract.

Ajax, dat zo’n 64 spelers onder contract heeft staan, bevestigt te willen profiteren van de aflopende contracten. “Wij willen nog steeds de salariskosten naar beneden brengen. Niet zozeer alleen een vermindering van het aantal spelers, want de salarissen zijn individueel. De ene speler kan bijvoorbeeld 300.000 euro verdienen terwijl de andere drie miljoen krijgt”, aldus een woordvoerder.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.