Voetbal4u.com

Eredivisie Beenhakker mist respect bij directie van Feyenoord

Een gebrek aan vertrouwen van de directie en de raad van commissarissen is de voornaamste reden geweest voor Leo Beenhakker om de eer aan zichzelf te houden en te besluiten niet te verlengen als technisch directeur van Feyenoord. Het 68-jarige voetbaldier voelde al aankomen dat de directie en raad van commissarissen niet met hem door wilden.

Beenhakker nam naar eigen zeggen in november zelf het initiatief door naar algemeen directeur Eric Gudde te stappen om ‘een visje uit te gooien’ over het feit dat voor 1 februari duidelijk moest worden of zijn contract verlengd zou worden. Pas tijdens het trainingskamp in Oman, vorige week, kreeg Don Leo van Gudde te horen dat zijn contract ‘wellicht’ niet verlengd zou worden.

“Ik kreeg te horen dat de rvc tijdens haar vergadering van vrijdag zou besluiten of mijn contract wel of niet verlengd zou worden”, zei Beenhakker dinsdagmiddag. “Maandagmiddag vertelde Gudde me dat de directie had besloten om voor te stellen aan de rvc om mijn contract niet te verlengen. Zo’n besluit is legitiem, want ik weet dat de rvc daarover kan beslissen. Maar kennelijk hebben mijn mede-directieleden in een eerder stadium al eerder hierover gesproken, zonder dat met mij te delen. Ik had sinds november niks meer gehoord. Respectloos.”

“Ik voelde me als een schooljongetje dat op de laatste dag voor de vakantie bij het schoolhoofd moet komen om te horen of hij overgaat of niet. Als je 68 bent, verwacht je een normale behandeling. We hadden hier in alle openheid vroegtijdig over kunnen praten. Onder deze omstandigheden wilde ik niet verder en daarom heb ik de eer aan mezelf gehouden.”

“De directie vond mij te oud met het oog op het vijfjarenplan dat de club heeft. Ik wilde graag nog door en een steentje bijdragen aan de weg omhoog die we willen inzetten. Graag was ik ook inhoudelijk beoordeeld, op de scouting, het technisch beleid of het managen van de spelersgroep en staf. Niets van dit alles”, aldus Beenhakker.One Comment

  1. Johan

    01/19/2011 at 09:39

    Hans in hand,kameraden,hand in hand voor Feyenoord1 !

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.