Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Mido wil carriere afsluiten bij Zamalek’

Ahmed Mido Hossam zegt niet meer terug te keren op de Europese velden. De 27-jarige spits begon elf jaar geleden aan een zwerftocht door Europa die hem langs enkele mooie clubs leidde. Sinds hij vorige maand afscheid nam bij Ajax dook zijn naam echter nog maar weinig op bij nieuwe clubs. De Egyptenaar besloot terug te gaan naar Zamalek en zegt daar nu voorgoed te blijven spelen.

Mido verliet Zamalek in 2000 om bij AA Gent aan het werk te gaan. Na één seizoen pikte Ajax hem op, maar na anderhalf jaar nam de Afrikaan de wijk naar Celta de Vigo. Na de Primera División deed hij Olympique Marseille en AS Roma aan, alvorens enkele seizoenen bij Tottenham Hotspur samen te gaan werken met Martin Jol. Mido voelde zich wel thuis in Engeland en na het ontslag van de trainer werkte hij nog even voor Middlesbrough en Wigan Athletic.

In 2009 volgde echter al een kortstondige terugkeer bij Zamalek. Nadat ook een avontuur bij West Ham United op niets uitliep, pakte Mido de kans aan terug te keren bij Ajax. Hij arriveerde met een flinke conditionele achterstand in Amsterdam en hield het er na zes maanden en twee treffers weer voor gezien. Mido begreep na een gesprek met Frank de Boer dat de coach voor de jongere garde wilde gaan, al zei De Boer later dat hij in de Egyptenaar een prima nummer 9 zag.

Inmiddels is Mido weer thuisgekomen bij Zamalek en nu zegt hij dat die keuze definitief is. “Ik wil hier mijn schoenen opbergen”, aldus de vijftigvoudig Egyptisch international. “Mijn enige doel is om hier met pensioen te gaan. Het werd tijd om terug te gaan naar huis. Ik hoop dat ik hier nog een paar prijzen kan winnen met de club.” Mido maakte op het Europese continent in totaal 67 doelpunten voor negen verschillende clubs.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.