Voetbal4u.com

Eredivisie Van der Sar stopt na dit seizoen met keepen

Edwin van der Sar vindt het welletjes na 21 jaar. De doelman is bezig aan zijn laatste seizoen uit zijn professionele doelmancarrière. De veertigjarige doelman van Manchester United dacht al een langere tijd stoppen, maar heeft nu de knoop doorgehakt.

“Plotseling weet je het. Dat het voldoende is geweest. Het wordt nu tijd om aandacht aan mijn gezin te schenken”, zo laat Van der Sar aan Sport-Promotion.

De doelman weet niet wanneer hij die knop om heeft gezet.”Ik kan niet echt een moment aanwijzen waarop dat gebeurde”, zo stelt Van der Sar. “Laten we maar zeggen dat het ging spelen vanaf het moment dat Annemarie (de vrouw van Edwin red.) vorig jaar haar hersenbloeding kreeg. Ze heeft zich daar knap van terug geknokt, waarop we besloten nog een jaar in Engeland en dus bij Manchester United te blijven. Maar eenmaal bezig met het seizoen, begon de gedachte aan het afscheid toch wat nadrukkelijker te knagen.”

“Het ene moment ben je eruit, het andere moment twijfel je weer. Zal ik stoppen, of misschien toch nog een jaartje doorgaan? Het is een moeilijk en niet te sturen proces. Na een nederlaag dacht ik er anders over, dan wanneer ik weer een paar lekkere wedstrijden achter elkaar had gespeeld. Nee, mijn leeftijd speelde geen rol. Ik ben 40 jaar, maar ik voel me nog steeds fit. En toch is die beslissing er dan ineens.”

Van der Sar heeft nog geen plannen voor de toekomst. “Ik verwacht dat zoiets op dezelfde manier duidelijk wordt als nu met mijn beslissing om te stoppen. Maar ik weet zeker dat het heerlijk zal zijn om er straks met mijn vrouw en kinderen tijdens het seizoen een weekend op uit te trekken.”

Het mooiste afscheid voor de doelman is om af te sluiten met een prijs met zijn huidige club Manchester United. “Dat zou een prachtige beloning zijn.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.