Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Dost ging maanden met tegenzin naar SC Heerenveen’

Bas Dost had tot maandagavond 23.15 de hoop om naar Ajax te vertrekken, maar de aanvaller blijft bij SC Heerenveen. Beide partijen wisten geen overeenkomst te bereiken en de 22-jarige Dost is verplicht om het seizoen in Friesland af te maken.

De deal liep uiteindelijk stuk op een verschil van 750.000 euro. ‘Er zijn maanden geweest dat ik met tegenzin naar de voetbal ging’, zei Dost maandagavond tijdens de spoedarbitragezaak die hij had aangespannend. ‘Het was zo erg dat ik dacht wat is hier aan de hand? Dit gaat volledig de verkeerde kant op. Net toen ik dacht dat ik na een gesprek met de trainer (Ron Jans, red.) een streep onder alles kon zetten, maakte hij na de winterstop in de volle kleedkamer duidelijk dat ik niet ging spelen’, aldus Dost. ‘Op dat moment knakte het bij me. Ik heb ontzettend mijn best gedaan. Ik wil spelen en plezier hebben bij Heerenveen. Maar dat kan niet meer en daarom wilde ik naar een andere club.’

‘Die jongen is hier kapot van. Die zit helemaal stuk’, zei zaakwaarnemer Rob Jansen na de uitkomst van de arbitragezaak ‘Hij was nota bene al gekeurd door Ajax voor het geval het allemaal mocht doorgaan. Maar je kunt je wel voorstellen hoe hij zich voelde toen duidelijk werd dat zijn overgang geen doorgang zou vinden. Voor het betaald voetbal is dit het enige juiste besluit’, zei Heerenveen-voorzitter Robert Veenstra. ‘Onze advocaat en zijn mensen hebben uitstekend werk verricht.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.