Voetbal4u.com

Duitsland Farfan weer betrokken bij ‘schandaal’

Jefferson Fárfan zorgt altijd voor veel rumoer in de Bundesliga. Nadat de oud-PSV’er meerdere malen was betrokken bij beruchte feestjes in Peru en bij Schalke 04 vorig jaar nog te laat terugkeerde uit zijn geboorteland, liet hij gisteren op het laatste moment een transfer naar VfL Wolfsburg afketsen. Reden: geld, geld en nog meer geld.

VfL Wolfsburg had met Schalke, waar ook Klaas-Jan Huntelaar onder contract staat, al een akkoord bereikt over de afkoopsom van vijftien miljoen euro. Plotseling nam Fárfan echter geen genoegen met alleen het brutojaarsalaris van 5,3 miljoen euro dat hij bij Wolfsburg in het vooruitzicht had. De Peruviaanse aanvaller eiste namelijk ook nog een miljoenencompensatie van Schalke. Volgens het Duitse Bild ging het hierbij om een bedrag van naar verluidt vier miljoen euro.

Schalke wilde het betreffende geldbedrag gecompenseerd zien in de transfersom, maar daar ging VfL Wolfsburg uiteindelijk niet mee akkoord. Oftewel, Fárfan blijft in Gelsenkirchen. Binnen de gelederen van Wolfsburg wordt volgens Bild gesproken van ‘absolute waanzin’.

Voor Schalke-trainer Felix Magath maakt het allemaal niets uit. “Ik verheug me erop dat Fárfan mijn ploeg weer komt versterken.” Naar verwachting start hij aanstaande vrijdag in de derby tegen Borussia Dortmund dan ook gewoon in de basis.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.