Voetbal4u.com

Eredivisie Voetbalverslaggever wil Blatter vervangen als FIFA-voorzitter

Sepp Blatter krijgt bij de aankomende presidentsverkiezingen bij de wereldvoetbalbond FIFA concurrentie vanuit een onverwachtse hoek. De Amerikaanse sportjournalist Grant Wahl, die als voetbalverslaggever schrijft voor Sports Illustrated, kondigde aan zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen op 1 juni. “Veel mensen klagen over de FIFA, weinig mensen doen er wat aan.”

Wahl is momenteel de enige concurrent van Blatter, al stelt Mohamed Bin Hammam uit Qatar (voorzitter van de Aziatische voetbalbond) zich mogelijk later nog verkiesbaar. “Ik ben niet gek en heb geen grote kans, maar iemand moet Blatter aanpakken”, zei Wahl. “Het zou al een grote overwinning zijn als ik op 1 juni aan de stemming mee kan doen.”

De grootste uitdaging voor de verslaggever is om een land te vinden dat zijn kandidatuur voor 1 april ondersteunt: pas dan kan hij officieel meedoen aan de stemming. Vrijdag is hij te gast bij CNN: “Ik had geen idee dat ik zoveel aandacht zou krijgen,maar de aandacht is het bewijs dat er veel mensen zijn die niet erg van Blatter houden”, stelt Wahl.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.