Voetbal4u.com

Hoofdnieuws El Hamdaoui maakt zich zorgen over zijn land

Mounir El Hamdaoui gaat er niet vanuit dat de situatie in Marokko, het geboorteland van zijn ouders, uit de hand loopt. ,,Nee, dat denk ik niet. Het zal niet zo ver gaan als in Egypte, ik hoop het ook niet,” zegt de Ajacied over de onrust in Rabat in het AD.

In de hoofdstad gingen gisteren een paar duizend betogers de straat opgingen om te roepen om hervormingen. ,,Ik begrijp het niet. Ik merk niets van onvrede. Ik denk dat het juist alleen maar beter gaat met het land. Deze koning is goed voor het Marokkaanse volk. Tot nu toe waren er ook geen problemen. Maar de mensen hebben gekeken naar de buurlanden, naar Egypte en moeten hebben gedacht: nu krijgen wij ook iets voor elkaar. Maar ik denk niet dat dit de oplossing is,” aldus de topscorer van Ajax.

Natuurlijk is er armoede in Marokko, weet El Hamdaoui. ,,En er is een verschil met Nederland, maar ook hier zijn er genoeg mensen die nauwelijks te eten hebben. Dat blijf je, helaas, houden.”

Youssef El-Akchaoui, eveneens van Marokkaanse komaf, is het met zijn tegenstander van gisteren eens: ,,Het staat iedereen vrij om te demonstreren, maar deze koning is stukken beter dan zijn vader die veel harder was voor zijn volk. Het land heeft het niet zo slecht. Ik vind deze situatie dan niet vergelijkbaar met die in Egypte.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.