Voetbal4u.com

Eredivisie Everse en Baan per direct weg bij Sparta

Jan Everse heeft per direct ontslag genomen als hoofdtrainer van Sparta Rotterdam. De oefenmeester stapte op in het belang van de club.

Het besluit komt niet onverwacht. Sparta draait dit seizoen dramatisch en afgelopen vrijdag verzamelden er opnieuw boze supporters bij de ingang van het stadion om uitleg te eisen na de 0-2 nederlaag tegen laagvlieger sc Telstar, dat bovendien meer dan een helft lang met tien man speelde. De Kasteelbewoners bezetten na 24 speeldagen de teleurstellende tiende plaats op de ranglijst met 31 punten.

Na de degradatie afgelopen zomer uit de Eredivisie werd gesteld dat de club promotie nastreefde dit seizoen. Everse, die afgelopen zomer werd aangesteld, geeft zelf toen dat hij er niet in is geslaagd om aan het verwachtingspatroon met betrekking tot de resultaten te voldoen. “Ik moet helaas bekennen dat het mij niet is gelukt om deze groep tot een eenheid te smeden, waardoor de resultaten ver achter bleven bij de verwachtingen.”

Beide partijen hopen dat met een ander gezicht voor de groep de negatieve spiraal kan worden doorbroken en alsnog de Play-offs kunnen worden bereikt. Rob Baan, die verantwoordelijk was voor de aanstelling van Jan Everse, zal eveneens met onmiddellijke ingang zijn werkzaamheden als technisch manager neerleggen en tevens terugtreden als commissaris technische zaken.

Jos van Eck zal, met assistentie van Geert Meijer, de rest van het seizoen de verantwoordelijkheid krijgen over de coaching van het eerste elftal.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Bezoek de Handleiding HTML