Voetbal4u.com

Anderlecht wil Mertens als vervanger Boussoufa

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE zondag wint van PEC!
Anderlecht moet Dries Mertens of Stijn Wuytens halen als vervanger van Mbark Boussoufa. Dat vindt Johan Boskamp althans. De oud-trainer van de Belgische topclub denkt dat Paarswit de nodige creativiteit gaat missen bij een vertrek van Boussoufa naar het Russische Terek Grozny van Ruud Gullit.
“Als Mbark naar Grozny trekt, moet je zijn beslissing respecteren”, vertelt Boskamp tegenover Sporza. “In die landen zit veel geld. Ik ging destijds naar Georgië om dezelfde reden. Boussoufa kiest duidelijk voor het geld, niet voor het sportieve. Hier heeft hij alles gewonnen en nu wil Mbark zijn bankrekening vullen. Zelfs Anderlecht moet plooien voor de wet van de sterkste.”

“Spelers zijn niet meer gebonden aan een club. Dat is de realiteit. Maar er verlaat alweer een smaakmaker onze competitie. Dat vind ik jammer. Mbark zorgde voor de weinige creativiteit bij Anderlecht. Maar misschien is dit een kans voor andere spelers? Boussoufa was dominant en dus kunnen anderen zich sneller ontwikkelen. Die spelers zullen hun verantwoordelijkheid moeten opnemen en zullen misschien ‘openbloeien’.”

Over mogelijke vervangers heeft Boskamp wel enkele ideeën. “Anderlecht zal wel moeten investeren”, vindt de Rotterdammer. “Met twaalf miljoen kunnen ze vier nieuwe spelers kopen. Ze moeten bij Utrecht Dries Mertens halen. Die is echt héél goed. Ook Stijn Wuytens is een goede speler en hij speelt niet bij PSV.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *