Voetbal4u.com

Eredivisie Feyenoord eist uitleg van Lerby in zaak ‘Karim Rekik’

Feyenoord wil dat de KNVB het voetbalmakelaarskantoor van Sören Lerby, Essel Sportmanagement, gaat horen. Lerby zou contact hebben gehad met jeugdspeler Karim Rekik voor zijn zestiende verjaardag.

Zaakwaarnemers en makelaars zijn ‘verplicht zich te onthouden van activiteiten en werkzaamheden voor zover het spelers jonger dan zestien jaar betreft’. Zo staat het in artikel 8 van het reglement spelersmakelaars van de KNVB. Rekik tekende op de dag dat hij zestien werd een contract bij Essel Sportmanagement, Feyenoord heeft daarom de conclusie getrokken dat Lerby al eerder contact had met Rekik, meldt De Telegraaf.

De jeugdinternational staat nu op het punt een contract voor vier seizoenen te tekenen bij Manchester City. Daarmee zou hij na Kyle Ebecilio en Nathan Ake het derde talent zijn dat dit seizoen vertrekt uit Rotterdam.

Lerby geeft zelf aan dat hij niets fout heeft gedaan. “Ik ben als ervaren spelersbegeleider na zoveel jaar goed bekend met de FIFA-reglementen. Die reglementen respecteer ik en die zijn niet overtreden”, zegt Lerby in de ochtendkrant. De Deen begrijpt dat Feyenoord talenten wil houden. “Maar als een speler die nog geen contract heeft zelf naar het buitenland wil, kan ik of de club hem niet tegenhouden. En je kunt Manchester City niet kwalijk nemen dat het een jeugdspeler zonder contract binnenhaalt.”

De voormalig voetballer maakt zich geen zorgen over een eventuele zaak, hij wijst naar de Nederlandse clubs, die hetzelfde doen. “Bij zijn Deense club hadden ze Eriksen ook liever gehouden, maar hij ging naar Ajax. Ik ga de discussie dus wel aan met Feyenoord of de KNVB.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.