Voetbal4u.com

Suarez roemt oud-ploeggenoten bij Ajax

Luis Suarez verruilde afgelopen winterstop Ajax voor Liverpool. De Urugayaan denkt dat hij niet de laatste speler is die de club op korte termijn zal verlaten. “Nee, waarschijnlijk niet. Ajax is de hele wereld bekend om talenten die uiteindelijk zal bereiken de absolute top niveau uitkomen. Dit team heeft ook een aantal mooie veelbelovende spelers die uiteindelijk zullen spelen in de grote competities”, aldus Suarez tegenover het Deense Ekstrabladet. 

Suarez noemt desgevraagd ook namen: “Natuurlijk, Maarten Stekelenburg. Hij is 28 en veruit de beste keeper van Nederland. Iedereen verwacht dat hij de club zal verlaten deze zomer. Er circuleren geruchten over Manchester United. Dat zou zeker een goede plek voor hem zijn”, aldus Suarez over zijn voormalige ploeggenoot.

van der Wiel
“Dan is er de jonge Gregory van der Wiel. Hij is rechts-back – zeer aanvallend aan de ene Dani Alves-vorm, weet je. Razendsnel, met een goed oog voor het combineren van spel. Jan Vertonghen in het centrum van de verdediging is een zeer complete speler”.

Siem de Jong
Toch noemt Suarez niet alleen defensieve spelers: “Er is ook Siem de Jong, die kan zowel op het middenveld als in de spits spelen. Hij valt niet onmiddellijk op, maar hij speelt ongelooflijk intelligent en is altijd twee stappen vooruit op zijn tegenstanders. Hij is ook geweldig met zijn kop”.

Eriksen
“En dan is er ook nog Christian Eriksen. In mijn ogen heeft hij een ongelooflijk potentieel. Een fantastische eerste touch, inzicht, snel op beide voeten en hoofd”. Of hij de absolute top kan bereiken? “Het is moeilijk te zeggen maar ik geloof in hem. Hij is nederig en werkt hard en is bereid om veel te investeren om zijn doel te bereiken. En hij heeft nog een voordeel: Coach Frank de Boer heeft een zeer groot vertrouwen in hem. De Boer was zijn coach in de jeugd van Ajax, dus hij kent hem vrij goed”.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *