Voetbal4u.com

‘Johan Cruijff verliest zijn geduld richting de directie’

Johan Cruijff verliest stilaan zijn geduld met de directie van Ajax. Ruim een week nadat hij zijn eerste adviezen voor de hervorming van de club indiende, heeft hij nog geen reactie ontvangen, ondanks een nadrukkelijk verzoek daartoe.

De plannen liggen ook gevoelig bij Ajax. Zo is in de nieuwe opzet geen plaats meer voor Danny Blind als assistent-trainer van Frank de Boer, en komt er ook geen technisch directeur.

Volgens zijn woordvoerder is Cruijf ongeduldig. ‘Jajajajaja. Hij is buitengewoon ongeduldig’, citeert de Volkskrant.

Het verschil in interpretatie is groot van de plannen van Cruijff. De nummer 14 ziet zijn plan als blauwdruk en dat uitgevoerd moet worden, maar Ajax wil het eerst rustig bekijken en de mogelijkheden overwegen.

Dat is Cruijff dus allemaal niet snel en doortastend genoeg. Vanuit de directie vangt hij bovendien geluiden op dat Ajax het tempo van de gesprekken zelf wil bepalen, terwijl de invoering volgens hem niet zo moeilijk is te realiseren. De tijd dringt. Cruijff gaf al aan dat de personele invulling voor 1 april bekend hoort te zijn, opdat Ajax bij aanvang van het nieuwe seizoen op 1 juli ook helemaal klaar is voor de herstart.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *