Voetbal4u.com

Van der Vaart: ‘Oranje speelde niet arrogant tegen Hongaren’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE zondag wint van PEC!

Rafael van der Vaart was vrijdagavond aanvoerder toen het Nederlands elftal met 0-4 te sterk was voor Hongarije. De middenvelder kijkt enkele dagen na de zege tevreden terug, daarnaast heeft hij al zin in het komende duel met de Hongaren.

“Ik vind het wel prettig om gelijk weer tegen de Hongaren te spelen. Ik weet niet of zij het ook wel zo leuk vinden”, aldus Van der Vaart in gesprek met De Telegraaf. Vrijdag werd het 0-4 voor Oranje, met overtuigend spel. Voor Van der Vaart smaakt het in ieder geval naar meer. “Of we tegen grote landen ook zo kunnen spelen? Ja. Ik zou niet weten waarom niet.”

“Of ik ons in de slotfase te arrogant vond spelen? Nee! We speelden de bal gewoon een beetje rond”, vervolgt de middenvelder zijn verhaal. “Wat moesten we anders doen? De bal aan hun geven? Dat de Hongaren begonnen te schoppen, kon ik wel begrijpen. Ik zou ook geïrriteerd raken als ik twintig minuten de bal niet had.”

Over zijn eigen prestatie was de als aanvoerder spelende Van der Vaart tevreden. “Ik denk dat ik de spitsen aardig heb kunnen bedienen”, aldus de linkspoot, die niet hoefde te wennen aan zijn rol op het middenveld naast Nigel de Jong. “In de jeugd bij Ajax heb ik tot de A1 zelfs als ouderwetse nummer vier gespeeld. Pas toen ik ging scoren, hebben de trainers me verder naar voren gezet.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *